Sorg som livsvilkår og diagnose - Temadag med Svend Brinkmann

Velkommen til en unik temadag med psykologiprofessor Svend Brinkmann. Hør en af Danmarks bedste formidlere diskutere sorg som et kulturelt, psykologisk og eksistentielt fænomen.

I de senere år er sorg kommet i centrum for det moderne menneskes refleksioner over tilværelsen. Den store interesse for fænomenet sorg kommer bl.a. til udtryk i bøger, tv-programmer, film og musik. “Kompliceret sorg” er derudover på vej til at blive en diagnose på linje med influenza og depression. Hvad har det af konsekvenser, og hvad siger det om udviklingen i vores kultur?

Sorg som livsvilkår og sorg som diagnose

På temadagen udfolder Svend Brinkmann sorgens væsen og det vilkår, det er, at leve med sorgen. Han diskuterer desuden, hvad sorgen fortæller om os som mennesker i den moderne verden. Vi kræver effektivitet, lykke og positivitet, og det står på mange måder i modsætning til sorgen som grundvilkår. Sorg er – sammen med bl.a. skyld og skam – en grundlæggende menneskelig følelse og kan betragtes som en nøgle til forståelse af mennesket.

Svend Brinkmann introducerer på dagen de autoritative teorier om følelser alment og sorg specifikt og lægger op til en diskussion af, hvordan den nye sorgdiagnose skal håndteres af fagprofessionelle, der arbejder med mennesker i sorg.

Målgruppe

Temadagen er særlig relevant for fagprofessionelle inden for sundheds- og plejesektoren samt for psykologer og andre, der arbejder med og tæt på mennesker i sorg og krise.

Svend Brinkmann har tidligere i sin forskning beskæftiget sig med vores anvendelse af diagnoser og sætter spørgsmålstegn ved den selvfølgelighed, hvormed vi i flere sammenhænge i dag gør brug af diagnoser. Brinkmann har desuden italesat en risiko for, at diagnoser i nutiden bruges som svar på den enkeltes spørgsmål om identitet og krop, hvilket vi ikke længere finder i religion eller andre store traditionelle fortællinger. Disse diskussioner tager Brinkmann også op, og dagen vil derfor ligeledes være udbytterig for alle med interesse for samfundstendenser og -udvikling generelt.

Om Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Brinkmanns forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder.
I 2015 modtog Svend Brinkmann DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og i 2017 udnævnte Politiken ham til årets meningsdanner i Danmark. Aktuelt forsker Svend Brinkmann bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.

Faglig forkælelse i professionelle rammer

Vi sætter rammerne for dagen, så det eneste, du skal koncentrere dig om, er undervisningen og dit udbytte af dagen. Dagen afholdes på Park Inn København, hvor kvalitet og service er i top. Hotellet ligger tæt på Københavns Lufthavn og er nemt at komme til med metro, cykel eller bil. Kurset varer fra kl. 09-00-15.00 og inkluderer let morgenmad (fra kl. 8.30), lækker frokost inkl. en vand, eftermiddagsservering samt kaffe/the ad libitum hele dagen.

Kollegarabat

Ved tilmelding af seks eller flere personer kan du udnytte vores særlige kollegarabat. Hver sjette person deltager uden beregning. Det betyder en gennemsnitspris på bare 1.999 kr. ekskl. moms pr. person ved tilmelding af seks deltagere. Brug rabatkoden kollega-brinkmann ved tilmelding for at opnå rabatten. Koden kan kun bruges ved køb af seks pladser. Er I flere end seks personer, der ønsker at tilmelde jer, så kontakt os på kontakt@tikkolearn.dk eller tlf.: 89932221

Gå til arrangør

Del med en ven

Park-Inn, København S
Engvej 171
2300 København

Relaterede arrangementer

I kølvandet på deres helt nye fælles samtale-bog Det du ikke forstår, gør dig klogere, har du nu en hel...
I kølvandet på deres helt nye fælles samtale-bog Det du ikke forstår, gør dig klogere, har du nu en hel...
På denne aften går Svend Brinkmann på tværs af sin kendte trilogi Stå fast, Ståsteder og&...
På denne aften går Svend Brinkmann på tværs af sin kendte trilogi Stå fast, Ståsteder og&...

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.