Solhvervsfest og marked ved Fyrkat

Vintersolhvervsmarked byder på vikingehåndværk, boder og fakkeltog.
Når egnens vikinger for 24. gang mødes for at fejre, at mørket snart afløses af lysere tider, vil vikingegården ved Fyrkat summe af glade vikinger. I år afholdes det traditionsrige vintersolhvervsmarked 14. december, og denne dag fremstår husene på vikingegården som markedshaller med boder, hvor op mod 75 vikinger demonstrerer deres håndværk og sælger deres hjemmegjorte varer.

Stemningsfuldt fakkeltog
Vintersolhvervsmarkedet på Fyrkat afsluttes med et smukt og stemningsfuldt fakkeltog i de sene eftermiddagstimer, når mørket falder på. Her vil vikingerne gå rundt om gårdens langhus og efterfølgende ofre deres fakler på bålet og fremsige traditionsrige vers om årets hjul, der drejer, og solen, der vil vende tilbage.

Forhåbentlig lykkes det igen i år at påvirke naturens kræfter og formilde guderne, så de lysere tider vender tilbage – også selv om solhvervet ifølge den moderne kalender først falder søndag 22. december.

Gratis adgang

Gå til arrangør

Del med en ven

Vikingecenter Fyrkat
Fyrkatvej 37B
9500 Hobro

Relaterede arrangementer

I over 40 år har tidligere politikommissær og efterforskningsleder Ove Pedersen arbejdet ved politiet, og han har oplevet mange ...
Ugilt Forsamlingshus, Ugilt Borgerforening og Lørslev Café & Kulturhus er stolte af at annoncere foredrag med Daniel Rye, ...

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.