Retsmedicin og kriminalromaner – Hans Petter Hougen og Anne Mette Hancock

Er du også draget af krimigenren og af true crime? Mød to fagpersoner, der begge arbejder med kriminalstof – dog på vidt forskellige måder.

Professor i retsmedicin Hans Petter Hougen har af og til hjulpet krimiforfatter Anne Mette Hancock med tekniske deltaljer i hendes bøger, og de vil fortælle om deres arbejde med krimisager i virkelighedens og fiktionens verden.

Anne Mette Hancock
Anne Mette Hancock er uddannet journalist og udgav sin første roman \"Ligblomsten\" i 2017. Bogen blev på kort tid en læserfavorit, og Anne Mette Hancock blev tildelt \"Debutantprisen\" af Det Danske Kriminalakademi. I den spændingsmættede roman mødte vi første gang journalisten Heloise Kaldan og hendes makker efterforskeren Erik Schäfer. Indtil videre har de to også samarbejdet i efterfølgerne \"Mercedes-snittet\" fra 2018 og \"Pitbull\" fra 2020. De tre bøger i serien er solgt til filmatisering og til udgivelse i en lang række lande, herunder Frankrig og Tyskland.
Anne Mette Hancock er opvokset i Gråsten og bor i København. I \"Pitbull\" vendte hun blikket mod sin hjemstavn. I seriens tredje bind er handlingen nemlig henlagt til Sønderjylland, hvor Heloise Kaldan og Erik Schäfer med udsigt over Flensborg Fjord skal forsøge at opklare en gammel sag.

Hans Petter Hougen
Professor i retsmedicin Hans Petter Hougen har i over 30 år arbejdet i kittel og med skalpel på obduk-tionsstuer og hjulpet politiet med at opklare utallige kriminalsager. Her kan selv små spor på de døde hjælpe de levende med at forstå, hvad der er sket. Med over 12.000 obduktioner i bagagen kender Hans Petter Hougen til opklaringen af mange af danmarkshistoriens værste forbrydelser fra sine mange rejser i udlandet til blandt andet folkemord i Kosovo, gangsterdrab i USA og naturkatastrofer som tsunamien i Thailand.
Hans Petter Hougen udgav i 2019 erindringsbogen \"Udenfor skinner solen\". Han har desuden udgivet samtalebogen \"De 7 Dødssynder\" med tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen, og senest i 2021 i samarbejde med kollegaen Sidsel Rogde udkom \"Med døden på arbejde\".

Gå til arrangør

Del med en ven

Biblioteket Gråsten
Ahlmannsparken, Ahlefeldvej 4
6300 Gråsten

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.