'Mens vi venter – en historie om mennesker på flugt fra klimaforandringer' et foredrag af Daniel Rye

Klimaforandringerne er i dag den største udfordring men kan være uoverskuelige og abstrakte at forholde sig til. Daniel vil i foredraget fokusere på, hvordan mediernes dagsorden og fokus definerer, hvad vi henleder vores opmærksomhed på. Daniels indspark til klimadebatten er baseret på egne oplevelser i mødet med en malawisk familie i kampen for ikke at blive de næste klimaflygtninge, som han i sit arbejde som fotograf har fulgt igennem tre måneder fordelt over tre år, hvilket der også er kommet en bog ud af med titlen ”Mens vi venter” (2019).

Folketingsvalget 2019 viste tydeligt en bred forandring i danskernes holdning til klimaet og vores miljø. Hvorfor kommer den reaktion først nu? I 1956 producerede National Geographic et tv-program om alvoren ved udledning af drivhusgasser og smeltende isbjerge ved polerne. Hvorfor tog det så lang tid at fange vores opmærksomhed?

Skaden er sket i klimaet – men nogle mærker det mere end andre. I 2015 var der dobbelt så mange mennesker, der flygtede fra klimaforandringer, end der flygtede fra krig. Året efter rejser Daniel første gang til Malawi. Han ville finde fremtidens klimaflygtninge og finde ud af, hvad der sender disse mennesker på flugt. I et forsøg på at sætte fokus på de klimaflygtninge, vi helt glemte at tale om midt i menneskestrømmene fra Syrien. I 2050 vil der være 250 millioner klimarelaterede flygtninge i verden. Fire gange så mange som i september 2015, hvor flygtningekrisen var på sit højeste med omkring 63 millioner flygtninge på verdensplan.

På baggrund af sit møde med den malawiske familie fortæller Daniel på nært hold, hvem disse mennesker er, som står midt i klimaforandringernes øje, og som er i fare for at blive de næste klimaflygtninge.

Med dybe personlige oplevelser fortalt med en god blanding af alvor, humor og nærvær og ikke mindst i øjenhøjde med publikum, er Daniels foredrag et yderst relevant og vigtigt input til denne enorme og for mange ikke synlige trussel; nemlig klimaforandringer.

Gå til arrangør

Del med en ven

Remisen - Godsbanen
Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.