Lars Ringholm: Dronning Victoria - Imperiets hersker

Lars Ringholm fortæller: Blot 19 år gammel besteg Victoria i 1837 den britiske trone efter sin onkel, William 4. I 64 år skulle hun regere det britiske imperium, der i magt og storhed kulminerede netop i hendes regeringstid. Imperiet, hvor solen aldrig gik ned.
At det blev hende, der skulle sætte sig på den britiske trone, er en af historiens store tilfældigheder. I 1817 døde prinsesse Charlotte Augusta, datter af den senere George 4., i barselsseng. Imperiet stod uden tronarving, så George 3.s sønner fik travlt med at finde passende ægtefæller. I dette kapløb blev det Victoria, der blev født som arving til imperiet.
Men Victorias liv var fyldt med drama og tragedie. I 1861 mistede hun sin forgudede gemal, prins Albert. Resten af sit liv bar hun sorg og hoffet var præget af hendes dystre sind. ”We Are not Amused”, er nok det mest kendte og meget sigende citat.
Hun arrangerede med fast hånd sine ni børns ægteskaber og blev kaldt ”Europas Bedstemor”. Hun ønskede at knytte de europæiske kongehuse tæt sammen for derved at sikre freden og stabiliteten i Europa.
Samarbejde mellem LOF og Lindehuset

Gå til arrangør

Del med en ven

Lindehuset
Jernbanegade 28 B
3480 Fredensborg

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.