JernbaneVIDEN: Kunsten at styre internationale trafikprojekter i stor skala

I aftenens foredrag tager Steen Lykke os med til Tyrkiet, nærmere bestemt Marmaray Metroprojektet i Istanbul, som han var projektdirektør for i 7 år. Metroprojektet binder Europa og Asien sammen via et 76,3 km. langt jernbane- og metroprojekt fra den asiatiske del til den europæiske del af Istanbul. I projektet indgår 13 km dobbelt undersøisk jernbanetunnel under Bosporus strædet. Den anses for at være den dybest nedsænkede tunnel i verden med 55 meter under havets overflade. Projektet blev indviet i oktober 2013 og har reduceret rejsetiden med knap 3 timer for de mange millioner rejsende mellem Ankara og den centrale del af Istanbul. Hvordan havner man som dansker i dette mega-projekt? Og hvordan er det at arbejde i så stort et internationalt projekt med kulturelle forskelle og års forsinkelser pga. arkæologiske og historiske fund.

Steen Lykke er en af Danmarks mest erfarne, når det gælder styring af komplicerede infrastrukturprojekter. Før jobbet hos Odense Letbane sad Steen Lykke i perioden 2008-2015 i topledelsen for Femern A/S, som har projekteret den faste Femern Bælt-forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Steen Lykke har også været direktør i Øresundsforbindelsen fra 1993-2001, hvor han havde ansvaret for tunnelen, alle gravearbejderne i Øresund og koordinering af installationer og jernbane.

Pris:
Pris for medlemmer af Museumsklubben: 50 kr. inkl. gebyr. Som kortindehaver kan du købe billet med rabat, både til dig selv og en ledsager.
Øvrige deltagere: 75 kr. kr. inkl. gebyr

Gå til arrangør

Del med en ven

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.