Himlen over min fars tag med Zeinab Fadhel Mosawi

Mød Zeinab Mosawi der, af sin familie, blev sendt på genopdragelse i Irak. Et høj aktuelt foredrag om integration, frigørelse og religion.

\"På taget var der lys og luft. Alt det der ikke var inde i huset. Og der var fred. Fred fra min fars familie, fred til at være sig selv, fred til at tænke. At stå på taget og lade blikket vandre ud over Karbalas huse og de øde områder bag dem gav mig en lille flig af frihed i det, som jeg langsomt var ved at erkende reelt, var fangenskab ...\"

Da Zeinab er 16 år, bliver hun uden noget forvarsel efterladt hos sin fars familie i Irak. Hun er blevet for dansk, og familien sender hende på genopdragelse i Irak. Fem måneder tilbringer Zeinab i det krigshærgede land imod sin vilje, inden det lykkes hende at slippe hjem til Danmark igen.
Zeinabs historie er blevet til bogen Himlen over min fars tag.

I dette spændende samtaleforedrag fortæller forfatterne Zeinab Mosawi og Birgitte Vestermark om bogens tilblivelse, om de oplevelser, der ligger til grund for den og om de kulturforskelle, der får familier til at sende deres børn på genopdragelse.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Gå til arrangør

Del med en ven

Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.