Forfatterforedrag med Leonora Christina Skov

Forforfatterforedrag med Leonora Christina Skov den 16. april 19-21

Forfatteren Leonora Christina Skovs erindringsroman \'Den der lever stille\' har siden udgivelsen i 2018 modtaget enorme roser fra anmeldere såvel som læsere. Romanen sikrede hende De Gyldne Laurbær og forventes at kunne blive set som filmatisering i biograferne i slutningen af 2020. I den autofiktive roman fortæller Leonora Christina Skov sin egen historie om at vokse op i ensomhed, frigøre sig fra sine forældre, hige efter deres kærlighed og anerkendelse og springe ud som lesbisk.

Med udspring i museets særudstilling \'Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab\' har vi inviteret Leonora Christina Skov til at fortælle om sin roman og sin historie. Maleren Kristian Zahrtmann levede omkring år 1900 og i tråd med Leonora Christina Skov peger hans kunst på spørgsmål om identitet, køn og seksualitet. Zahrtmann selv forblev ugift, og vi ved ikke noget om hans kærlighedsliv, selvom mange af hans malerier kredser om mandlig homoseksualitet. Denne aften skal vi høre Leonora Christina Skovs nutidige fortælling om at springe ud, lede efter sin identitet og opleve fordømmelse fra de allernærmeste.

Om Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov (f. 1976) er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og er ud over at være forfatter, litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun har tidligere bl.a. skrevet romanerne Hvor intet bryder vinden, Silhuet af en synder og Rygsvømmeren. Hendes forfatterskab er oversat til tysk, hollandsk, tjekkisk, norsk og spansk.

Praktisk information

Som afslutning på arrangementet byder museet på et glas vin, og det vil være muligt at opleve særudstillingen på egen hånd.

Pris inkl. vin:
95 kr. / 50 kr. for årskortholdere

Køb din billet på billetto her: https://billetto.dk/e/leonora-christina-skov-forfatterforedrag-billetter-413741/

Foto: Sofie Amalie Klougart

Gå til arrangør

Del med en ven

Den Hirschsprungske Samling
Stockholmsgade 20
2100 København Ø.

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.