Forfattereftermiddag med Helle Helle

Mød en af Danmarks mest anerkendte forfattere, når hun fortæller om sin roman ”de”, der er nomineret til årets Nordisk Råds Litteraturpris. Helle Helle er opvokset i Rødby, hvor ”de” ligesom flere af hendes andre romaner foregår.

I ”de” følger vi en ung kvinde i starten af 1980’erne, hvor hun starter på gymnasiet, mens hun samtidig bekymrer sig om sin syge mor. ”de” emmer af Helle Helles klassiske humoristiske tone og af hendes sans for hverdagsliv og små detaljer. Helle Helle kendes for sine realistiske personskildringer, som hun skriver med nøje udvalgte og nøgterne sætninger. I ”de” er sproget strammet endnu mere kompromisløst og fortættet op end sædvanligt, og det er med til at skabe en skrøbelig og dirrende fortælling om et kærligt forhold mellem mor og datter, der har svært ved at sætte ord på sygdommen.

Helle Helle er uddannet fra Forfatterskolen i 1991 og har udgivet syv romaner og tre novellesamlinger. Hun har modtaget flere priser blandt andet De Gyldne Laurbær, og i år er hun nomineret for tredje gang til Nordisk Råds Litteraturpris.
Vær med, når Helle Helle fortæller om sin skriveproces, om sproget, der ikke slår til, og alligevel gør det, og om hvorfor hendes romaner – heldigvis – aldrig bliver helt som planlagt.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Foreningen NORDEN, der i år har 100 års jubilæum. Foreningen NORDEN støtter det folkelige nordiske samarbejde og sætter fokus på sprog, kultur, historie og samfundsliv i de nordiske lande.

Gå til arrangør

Del med en ven

Biblioteket Sønderborg
Nørre Havnegade 15
6400 Sønderborg

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.