Forfatteraften med Stine Pilgaard

”Meter i sekundet” udspiller sig i et lokalsamfund i Vestjylland, de korte sætningers land. Hør forfatter Stine Pilgaard fortælle om arbejdet med den anmelderroste roman.
I romanen følger vi en nybagt mor, der bosætter sig på en højskole i Vestjylland. Barnets far er lærer, og hun er påhæng. Her træder de ind i en verden af fællessang, økolærere og en stærk vilje til lokalsamfundet.

Teoretisk set vil romanens hovedperson gerne fællesskabet, men kommer alligevel til at skrive antihøjskolesange med et af de andre påhæng. Hun kommer i det hele taget skævt ind i de sociale sammenhænge i lokalsamfundet, for hun kan ikke rigtig afkode den vestjyske samtaleform, de korte sætninger og lange pauser.

Højskolelivet, forældreskabet og et uendeligt antal køretimer giver alt sammen stof til de humoristiske, kloge og kontante svar i lokalavisens brevkasse, som hun bliver redaktør for. Og alt imens hun får en fornemmelse for at manøvrere i både trafikken og samtalerne, slutter højskolens fællesskab sig tættere om hende.

”Meter i sekundet” er en fortælling om at træde ind i et nyt og ukendt landskab og om relationer, dilemmaer og samtalernes veje og vildveje. Romanen inddrager andre teksttyper, nemlig brevkassetekster og sange, hvoraf en af sangene er blevet trykt i den nye udgave af ”Højskolesangbogen”.

Stine Pilgaard er født i Århus i 1984 og vokset op i VejlbyRisskov. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og er cand.mag. i dansk og medievidenskab. Hun har tidligere udgivet romanerne ”Min mor siger” og ”Lejlighedssange”.

Gå til arrangør

Del med en ven

Biblioteket Sønderborg
Nørre Havnegade 15
6400 Sønderborg

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.