Forfatteraften med Jens Smærup Sørensen

Jens Smærup Sørensen fortæller om sit forfatterskab med udgangspunkt i sin seneste roman ”Klinten”, der udkom i efteråret 2020.
Romanen handler om beboerne på Klinten og deres midlertidige fællesskab omkring kystsikringen af den klint, der har givet vejen navn, og som er i fare for at styrte ned og rive flere af vejens huse ned.

Hovedpersonen er den ca. 35-årige Jeppe, der for en tid har installeret sig i sine forældres hus for at færdiggøre et projekt om forholdsord i maskinoversættelser. Sigrid er initiativtager til et beboermøde, og hun kommer til at spille en anderledes dramatisk rolle i hans liv. Samtidig må han også forholde sig til flere andre – mere eller mindre – moderlige kvinder: Birgitte, Lise, hans mor. Og orkanen Mona.

Romanens mange fortællespor spejler sig i hinanden: Klimakrisen og en gammel mands død og begravelse, Jeppes opvågnen fra teknologisk tørhed til sanselig kærlighed, og villavejens kortvarige fællesskab omkring kystsikringen. Romanen anlægger et afslørende, men varmt blik på sine personer, og løfter læseren ved sin beskrivelse af åbninger og skred i fastlåste liv.

Jens Smærup Sørensen debuterede som forfatter i 1971 og fik sit store folkelige gennembrud med romanen ”Mærkedage” i 2007. Han har modtaget en lang række priser i løbet af sit forfatterskab.

Gå til arrangør

Del med en ven

Biblioteket Sønderborg
Nørre Havnegade 15
6400 Sønderborg

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.