Foredrag og samtale med Peter Øvig Knudsen - Min mor var besat

Helt tæt på Peter Øvig Knudsen - i samtale med Camilla Stockmann

På denne aften kommer du helt tæt på Peter Øvig Knudsen - som forfatter og menneske - og på den personlige baggrund for hans seneste bog “Min mor var besat”. I både foredrag og samtale med Camilla Stockmann fortæller Peter Øvig både om at vokse op som barn af en psykisk syg forælder og giver et billede af de mange andre traumatiske hemmeligheder bag de pæne facader i barndommens parcelhuskvarter.

Om at skifte syn på psykisk sygdom, sin mor og sig selv

I november 2016 døde forfatter Peter Øvig Knudsens mor. Allerede samme dag besluttede han at skrive en bog om hende – og om at være barn af en psykisk syg forælder. I de følgende måneder gik han i gang med sit dokumentariske arbejde som så mange gange før: Han opsøgte dem, der havde kendt hans mor, og bad om aktindsigt i hendes psykiatriske journaler.

Men netop den dag, han modtog journalerne og begyndte at læse dem, blev han angrebet af en ondsindet depression. Efterhånden overbeviste han sig selv om, at det var hans mor, der fra dødsriget havde sendt sine dæmoner ud efter ham. I en tilstand af svær, psykotisk depression blev han  i januar 2018 til sidst indlagt på lukket, psykiatrisk afdeling. Da han efter syv elektrochok blev udskrevet, havde han ændret syn på sin mor...

"Min mor var besat" fortæller et stykke danmarkshistorie: Om den generation af kvinder, der trods begavelse og drømme blev husmødre, før kvindekampen slog igennem. Og om de børn, der voksede op i et miljø, hvor de borgerlige normer var vigtigere end børnenes trivsel.”

Peter Øvig Knudsen

Journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen er manden bag de to meget omtalte og roste Blekingegadebanden bøger. Han har modtaget Cavling prisen, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris, Montanas Litteraturpris samt prisen for Årets Historiske Bog og er tidligere også blevet honoreret for sine to bøger om besættelsestiden. Senest er Peter Øvig Knudsen udkommet med bøgerne Hippie - bind 1 og 2, og altså nu i år: Min mor var besat.

Camilla Stockmann

Vil være moderator og samtalepartner med Peter Øvig Knudsen på aftenen. Camilla Stockmann er uddannet cand.mag i Moderne Kultur, og er tilknyttet Politiken som journalist. Hun har bl.a. udgivet bogen ’Michael Laudrups Tænder’ og fik  sammen med Janus Køster-Rasmussen i 2018 tildelt den fineste hæder inden for dansk journalistik, nemlig Cavling-prisen for deres bog ’Bullshit’.


Vi håber at ses til en intens og rørende stærkt personlig foredragsaften i selskab med Peter Øvig Knudsen  - og en aften om at skifte syn på psykisk sygdom og psykiatri, på sin mor og ikke mindst sig selv.

Gå til arrangør

Del med en ven

Roskilde Kongrescenter
Møllehusvej 15
4000 Roskilde

Relaterede arrangementer

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit...
11. november 2019 Aarhus

Nikolaj Kirk & Nak og Æd

Oplev Nikolaj Kirk Du kender Nikolaj Kirk fra Nak & Æd, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe ...
  Efter udsolgte arrangementer og fyldte sale over hele landet på sin sidste turné er vi efter utallige opfordringer virk...
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit...

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.