Foredrag med Daniel Rye - I Islamisk Stats varetægt i 398 dage

Ugilt Forsamlingshus, Ugilt Borgerforening og Lørslev Café & Kulturhus er stolte af at annoncere foredrag med Daniel Rye, som vil fortælle sin gribende historie om sin tilfangetagelse af Islamisk Stat, hvor han blev holdt som gidsel i 398. Hans historie er blevet fortalt både i Puk Damgaards Cavlingvindende bog fra 2015, samt i den aktuelle film af samme navn; "Ser du månen, Daniel"

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter en forhandling om løsesum, løslades Daniel Rye d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler, Daniels medfanger, én efter én, heriblandt amerikaneren James Foley. Jamen Foley blev det første offer for en videodokumenteret henrettelse af IS – en video der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til hans familie, som Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Af hensynet til hans sikkerhed, blev Daniel Ryes fangenskab først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne af samme årsag afholdte sig fra at dække historien. Mens Daniel var til fange iværksatte hans familie en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed, blev hermed større, hvilket var en stor risiko at løbe i projektet at få deres søn og bror hjem.

Daniel Rye står nu frem offentligt og fortæller sin grufulde historie

Gå til arrangør

Del med en ven

Ugilt Forsamlingshus
Ugiltvej 304
9870 Sindal

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.