En aften med Kristian Leth - og okkultisme, åndelighed og håb

Interessen for spiritualitet, mystik og okkultisme er et tilbagevendende emne i Kristian Leths arbejde. Kristian Leth blev uddannet fra Forfatterskolen i 2002. Ud over at være forfatter er Leth også prisvindende formidler, skuespiller og skrevet filmmusik

Kristian Leth kendes af mange måske i som sanger og sangskriver for indierockgruppen ”The William Blakes”, der udgav sit syvende album i år. Bandet er opkaldt efter den engelske kunstner og mystiker William Blake, som Leth inspireres af. Herudover udgiver han også musik som solist og i bandet Baron Criminel.

På DR har han produceret to programserier om religion og åndelighed. I programmerne har han blandt andet opsøgt personer i Danmark, der udlever en anden spiritualitet end den traditionelle kristendom. Her har Leth selv deltaget i nogle af de ritualer, han stødte på.

I 2016 skrev han ”Historien om det hele” i samarbejde med evolutionsbiologen Eske Willerslev. I bogen undersøger de, om en moderne verdensopfattelse, der er baseret på videnskab og rationel tænkning, kan forenes med åndelighed – som det gjorde i tusinder af år i menneskehedens historie.

I sin seneste bogudgivelse ”Håb” fra 2018 gør Leth op med tidens dommedagstænkning og giver plads til optimisme på fremtidens vegne. Der er grund til at tro, at apokalypsen ikke venter om næste hjørne.

Også i Leths skønlitterære værker dukker åndeligheden og magien op. Hans seneste digtsamling ”Vinden ind ad døren” 2016 udforsker forbindelserne mellem den virkelige og den immaterielle verden, og i 2017 udkom fantasy-romanen ”Mithos”, der er befolket af sagndyr, myter og videnskabsmænd.

Vær med, når multitalentet Kristian Leth fortæller om sin fascination for det mystiske, og om hvordan det kommer til udtryk i hans kunstneriske og faglige arbejde.

Gå til arrangør

Del med en ven

Biblioteket Sønderborg
Nørre Havnegade 15
6400 Sønderborg

Relaterede arrangementer

8. oktober 2019 Odense C

Foredrag med Leonora Christina skov

Forfatter Leonora Christina Skov - Vinder af de Gyldne Laurbær 2018. I 2018 udgav Leonora erindringsromanen, "Den, der lever stille",...
21. oktober 2019 SVENDBORG

Leonora Christina Skov i Svendborg

Mød forfatteren Leonora Christina Skov og hør hende fortælle om romanen ”Den, der lever stille”, der tidlige...
8. oktober 2019 Odense C

Foredrag med Leonora Christina skov

Forfatter Leonora Christina Skov - Vinder af de Gyldne Laurbær 2018 I 2018 udgav Leonora erindringsromanen, Den, der lever stille, so...
18. september 2019 Sønderborg

Jón Kalman Stefánsson

OrdFraNord er en litteraturfest i det dansk-tyske grænseland. Her kan du møde nordiske forfattere på biblioteker nord og ...

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.