Den fantastiske hjerne og autisme set indefra

Vores hjerne bliver hele tiden bombarderet med indtryk, og det kan være svært at navigere i, da beslutninger skal træffes på baggrund af viden, erfaring og følelser, og det skal passe ind i en bestemt social kontekst. Som de fleste ved, kan det være noget af en udfordring. Denne komplicerede proces kan godt føles som lidt af et forhindringsløb – især hvis man har autisme.

Peter Lund Madsen vil fortælle om, hvordan den almindelige hjerne fungerer, og hvordan den autistiske hjerne ind imellem kan komme til kort, når det handler om at analysere sociale situationer, sortere og tolke sanseindtryk, og når hjernen udsættes for stress.

Anne Skov Jensen, der står bag Overlevelsesguiden og medvirker i “De skjulte talenter” på DR1 fortæller med udgangspunkt i sit eget liv som autist om styrker og udfordringer, kommunikation, stress og nedsmeltninger, kompenserende startegier, og hvordan et godt autismeliv kan se ud. Anne er selv diagnosticeret med Aspergers syndrom og ADHD og har en søn og datter med samme diagnoser.

Gå til arrangør

Del med en ven

ECH Park
Stormgade 200
6700 Esbjerg

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.