Big Daddy Wilson (US), Spillestedet Vershuset

https://www.youtube.com/watch?v=4EArD1WN7F0

Big Daddy Wilson blev født i en lille by kaldet Edenton, North Carolina. Han forlod skolen som 16-årig og meldte sig kort efter til den amerikanske hær. Efter at have været blevet udstationet i Tyskland et par år senere, mødte Wilson en tysk pige, der blev hans kone, og hun er grunden til, at han blev i Tyskland.

Og så hørte Wilson blues’en for første gang. Tilbage i Edenton havde han kun lyttet til musik i kirken og fra den lokale radiostation, men nu gik han for første gang til en rigtig blues koncert: "Jeg mødte blues her i Tyskland. Før vidste jeg ikke, hvad blues var, "siger Big Daddy Wilson. "Det var her, jeg fandt den del af mig, der havde manglet så længe i mit liv."

Champion Jack Dupree, Louisiana Red, Eddie Boyd ... alle musikere, der i Europa skabte deres hjem og bragte blues med dem - lykkedes bedre her end i USA. Selv Luther Allison boede i Europa i 14 år før hans store pause. Og nu er der så Big Daddy Wilson, en amerikansk sanger og sangskriver, der fandt sit hjem i det nordlige Tyskland.

Men noget er anderledes med hensyn til Big Daddy Wilson. Da han kom fra USA var der - som nævnt - ingen blues i hans bagage. Han opdagede oprindeligt blues her i Tyskland. Det tog ikke lang tid før den generte fyr, der havde skrevet nogle digte, begyndte at lede efter melodier og starte sin egen internationale karriere.

Bandet, der står bag Big Daddy Wilson, skal altid være på ”dupperne”, fordi hans musik ikke er én ting. Numrene kan fra gang til gang blive omdannet til noget hårdkørende, tilbagelænet, funky eller ”blues’et”.

For nogle år siden fortalte Big Daddy Wilson en interviewer, at hovedårsagen til, at han bærer solbriller på scenen, er hans iboende generte natur. "Jeg er ingen entertainer," hævdede han på det tidspunkt. Hans koncerter leverer nogle ret stærke beviser for det modsatte. Og alligevel har han ret på en bestemt måde.

Wilsons musik - som Wilson selv - er ægte. Det er ærligt. På intet tidpunkt er denne mand nogensinde bare i et show!! "Jeg er bare interesseret i at synge, få min besked ud og føle publikum - og så håbe, jeg kan få dem til at føle mig.", siger han.

Dørene åbnes 20.30 – Koncertstart 21:30

Pris 60 kr. + forsalgsgebyr - Ved indgangen 80 kr

Med mindre koncerten er annonceret som et arrangement med ”unummererede siddepladser”, kan vi ikke garantere, at der er siddepladser.

Gå til arrangør

Del med en ven

Spillestedet Vershuset
Grønnegade 10
4700 Næstved

Relaterede arrangementer

7. september 2019 Næstved

Die Herren, Spillestedet Vershuset

Som vanen tro åbner Die Herren efterårssæsonen i Spillestedet Vershuset og 7. september står de atter klar. Die Her...
9. november 2019 Næstved

MC Einar, Spillestedet Vershuset

https://www.youtube.com/watch?v=_34X_9_Qo_Y MC Einar fik sit store gennembrud som frontfigur i gruppen af samme navn i 1988, hvor de udgav ...
Tjek denne 1 minuts video med Thorbjørn Risager & The Black Tornado - så er du ‘klædt på’ til en su...
16. november 2019 Næstved

Safri Duo, Spillestedet Vershuset

https://youtu.be/Hb2LJJ9fdUM SAFRI DUO - episode I+II tour En koncert med historien om Safri Duo, fra Bach til Rave-party Til efterå...

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.