Afskedstur for S 736 på Kystbanen

Danmarks Jernbanemuseum kører denne lørdag for sidste gang med det ikoniske damplokomotiv S-maskinen (S 736). Det helt rigtige sted til en afskedstur er på Kystbanen mellem København og Helsingør, hvor S-maskinerne fra 1920’erne til 1960’erne var i almindelig drift. Der afsluttes med manér ved, at S-maskinen er trækkraft for en autentisk typisk togstamme med AC-, CL- og CLE-vogne, som den ville have set ud på Kystbanen i 1950’erne. Danmarks Jernbanemuseum er selv kun i besiddelse af to af vognene og har derfor lånt materiel af veteranklubber for at kunne lave den fulde oprangering.

Ved ankomsten til Helsingør vil museumsdirektør Steen Ousager fortælle om S-maskinerne, hvorefter der returneres til Københavns Hovedbanegård. Turen varer ca. 3 timer med afgang ca. kl. 10 fra Københavns Hovedbanegård.

Billetter til turen købes via Billet.dk

BEMÆRK – det nøjagtige afgangstidspunkt kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du tjekker www.jernbanemuseet.dk et par dage inden arrangementet for det nøjagtige starttidspunkt. Der er tale om unummererede pladser. Der er afgang fra Københavns Hovedbanegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang. Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.

Gå til arrangør

Del med en ven

Københavns Hovedbanegård
Bernstorffsgade 16
1577 København V

Relaterede arrangementer

Mit liv som Elkjær - foredrag med Preben Elkjær Preben Elkjær var en af verdens bedste angribere i 1980’erne og m&a...

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.