Har demokratiet en fremtid? - Debatforedrag

I de seneste år er der blevet talt meget om, hvordan demokrati og ytringsfrihed er under angreb fra terrorister og andre udefra kommende kræfter.

I dette foredrag fortælles om det vestlige demokratis historie og det problematiseres om det egentligt overhovedet er udefra faren kommer. Vi vil også tale om andre demokratiformer – både det direkte demokrati og lodtrækningsdemokrati mv.

Foredraget opremser en række trusler mod det repræsentative demokrati, som enten truer det eller allerede har svækket det i en grad, så det er svært at forestille sig en genopretning.

Foredraget er stærkt polemisk og er fortaler for det synspunkt, at hvis vi ikke indser, at demokrati ikke er gratis – det kræver også ofre – så vil vores demokrati degenerere til en totalitær demokratisme, der ikke er spor bedre end de styrer, som vi med kors og Dannebrog i hånden bekæmper over resten af verden.

Debatforedraget laves i et samarbejde mellem LOF-Skolen og Rudersdal Bibliotekerne.

Gå til arrangør

Del med en ven

Nærum Bibliotek
Nærum Bibliotek
2850 Nærum

Relaterede arrangementer

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit...

Modtag månedligt nyhedsbrev med arrangementer fra din region

Tilmeld dig og modtag hver måned en e-mail med de seneste spændende arrangementer fra din region.